Чудо блюдо з картоплі на сковороді. Недорого та дуже смачно! Готується за лічені хвилини

Світ

Ситний, смачний та готується за лічені хвилини. З начинками можна експериментувати, ми сьогодні пропонуємо 2 смачні начинки.

Інгредієнти:

Варіант №1:

  • Картопля -500гр.
  • Яйця -3шт. Часник -3-4 зуби.
  • Сіль -1/2ч.л.
  • Суміш перців-за смаком
  • Адигейська сіль – за смаком
  • Зелена цибуля – за смаком
  • Кріп – за смаком

Для начинки:

  • Печериці -250гр.
  • Цибулина -1шт.
  • Сіль – на смак
  • Чорний перець – на смак
  • Сир -80гр.

Варіант №2:

  • Картопля -500гр.
  • яйця -3шт.
  • Цибулина-1шт
  • Сіль -1/2ч.л.
  • Зелена цибуля – за смаком
  • Кріп – за смаком

Для начинки:

  • Відварене м’ясо -200гр.
  • Цибулина -1шт.
  • Чорний перець – до смаку
  • Сир -80гр.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Перша начинка у нас грибна, печериці 250 г розріжемо кубиками, цибулю поріжемо. На сковороді обсмажуємо цибулю до напівпрозорості, кладемо гриби та смажимо до випаровування рідини.

Тепер додаємо сіль та спеції, ми додаємо чорний перець. Перемішуємо та знімаємо з вогню. Сир 80 г натрімо на тертці. Картоплю очистимо, вага очищеної картоплі 500 грам, натріть на великій тертці, віджимати сік не потрібно.

У миску кладемо картоплю, пропустимо через прес 3-4 зубчики часнику, додаємо половину ч. л. солі та спеції. Сушену зелень цибулі та кропу.
Перемішуємо та розбиваємо 3 яйця, перемішуємо. На сковороду діаметром 26 см наливаємо олію розігріваємо, кладемо половину картоплі розподіляємо, тепер кладемо гриби, і сир, зверху заливаємо другу половину картоплі і розподіляємо.

Закриваємо кришку і смажимо обов’язково на середньому вогні, щоби все встигло приготуватися. За допомогою тарілки перевертаємо пиріг і смажимо другу сторону до золотистого кольору.

2 начинка: Наріжемо відварене м’ясо курки, розріжемо цибулину. Обсмажити спочатку цибулю, додаємо м’ясо і тепер обсмажити все разом, додаємо чорний перець і сіль до смаку.

500 грам очищеної картоплі натріть на великій тертці і натріть 1 цибулину. Кладемо картопля з цибулею в миску, додаємо сіль, спеції та зелень.

Розбиваємо 3 яйця та перемішуємо. На сковороду наливаємо половину картопляного тіста, кладемо начинку, заливаємо другою половиною картоплі та смажимо на середньому вогні до готовності під кришкою, перевертаємо за допомогою тарілки.

Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо з запалу із жару до столу. Зверху хрумка апетитна скоринка, всередині начинка, смачно та ситно.

З начинками можна експериментувати, смачно ще виходить із обсмаженим фаршем, можна наприклад із ковбасою та сиром. По суті, це один великий драник із начинкою.

Залишити відповідь