Чудова паска «Крафін». Поєднання ніжності, аромату та святкового настрою.

Uncategorized, Життя

Кожна господиня зберігає свій перевірений рецепт паски, що передається з покоління до покоління. Однак якщо ви готові до експериментів, пропонуємо спробувати паску «Крафін» – незвичайний десерт, що поєднує в собі пишність кексу та ніжні шари круасану. Цей варіант паски вражає не лише смаком, а й оригінальним способом формування!

Покроковий рецепт приготування страви:
Щоб тісто вийшло повітряним, важливо правильно підготувати дріжджі:

Змішайте дріжджі з 1 ч. л. цукру та залийте теплим молоком.
Поставте в тепле місце, доки не з’явиться пінна шапочка.
Розтопіть вершкове масло. Збийте жовтки, яйце та ванільний цукор до світлої піни. Просійте борошно у велику миску, зробіть у центрі заглиблення. Додайте активовані дріжджі, яєчну суміш, сіль та половину масла. Поступово вмішуйте масло, що залишилося, замішуючи м’яке еластичне тісто.

Перекладіть тісто в змащену маслом миску. Накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1,5-2 години, поки тісто не збільшиться в обсязі вдвічі.

Розділіть тісто на 3 рівні частини, кожну скачайте в кулю. Накрийте плівкою та залиште на 10 хвилин. Розкачайте кожну кулю в тонкий прямокутник. Змастіть поверхню розм’якшеним вершковим маслом. Посипте тісто мускатним горіхом, сушеними ягодами. Акуратно загорніть у рулет.

Гострим ножем розріжте рулет уподовж, не дорізаючи 3-4 см до краю.

Закрутіть тісто у спіраль, укладаючи один шар поверх іншого.

Повторіть із заготовками, що залишилися. Перекладіть у підготовлені форми для випікання.

Дайте паскам піднятися у формах 20 хвилин. Розігрійте духовку до 200 °C. Випікайте 10 хвилин, потім зменшіть температуру до 180°C. Накрийте фольгою та випікайте ще 10 хвилин. Заберіть фольгу та допікайте ще 15 хвилин.

Дістаньте пасхи з духовки і залиште остигати. Посипте цукровою пудрою або просто змастіть медом. Подавайте до святкового столу та насолоджуйтесь ніжною текстурою та ароматним смаком!

Секрет успіху – терпіння та любов!

Цей рецепт подарує вам вишукану, шарувату паску з насиченим смаком та святковим ароматом. Така випічка прикрасить ваш великодній стіл та стане незамінним частуванням для рідних та близьких.

Ось що нам знадобиться:
350 г пшеничного борошна
110 мл теплого молока
2 жовтки
1 ціле яйце
40 г вершкового масла
80 г цукру
0,5 ч. л. солі
1 ч. л. мускатного горіха
7 г сухих дріжджів
8 г ванільного цукру
Для начинки:

200 г сушеної журавлини (або родзинок, цукатів)
Для прикраси:

Цукрова пудра

Залишити відповідь