Чи ефективні перевірки документів у публічних місцях: в ТЦК підсумували візит на концерт Океану Ельзи

Події України


Людям не хочеться потрапляти в неприємні ситуації під час відпочинку, тому йдуть в ТЦК.

Перевірки в публічних місцях у громадян військово-облікових документів є ефективними, оскільки збільшилась кількість тих, хто добровільно приходить до Територіальних центрів комплектування.

Про це сказала офіцерка сектору мобілізаційно- оборонної роботи Київського міського ТЦК  та СП Лариса Козак  в ефірі телемарафону. Вона наголосила, що суспільству треба звикати до того, що перевірка військово облікових документів, заходи оповіщення ТЦК та СП разом з правоохоронними органами під час війни це є нормальна практика. За її словами, резонанс від останніх перевірок в місцях відпочинку пов’язаний з тим, що вони проводились у великих містах, а там кількість військовобов’язаних та громадян призовного віку, які підлягають мобілізації вища, а також є більше висвітлення цих подій блогерами та представниками ЗМІ. 

За її словами, на публічних заходах працівникам ТЦК зручно працювати, бо там є підтримка правоохоронних органів. «Тому такі заходи дають можливість охопити перевіркою більшу кількість військовозобов’язаних громадян», — сказала Козак.

Вона наголосила, що рейди ТЦК в публічних місцях були ефективні.  

При цьому вона зазначила, що багато порушників уникають прямого контакту з ТЦК і тому ніколи добровільно туди не прибудуть, навіть за повісткою, тому подібні заходи оповіщення в публічних місцях необхідно продовжувати.

Вона стверджує, що такі заходи простимулювали людей, бо збільшилась кількість добровільних приходів людей в ТЦК. «Так, це дійсно так. По прийомним дням ми це бачимо. Можливо, суспільство усвідомило, що краще добровільно прибути, оновити військово облікові документи, пройти ВЛК, ніж зустрітися в якихось неприємних ситуація під час відпочинку зі співробітниками ТЦК, зокрема, під час концертів». – наголосила Козак.



Джерело

Залишити відповідь