Чи потpібно прибиpати пінку під час ваpіння каpтоплі. Відповідь здивує багатьох

Події України

Експерти розкривають правду.

Майже всі кулінари звертали увагу на

утворення піни під час приготування вареної картоплі, інформує Ukr.Media.

Багато господинь одразу ж прибирають цю масу.

Іншими словами, вони діють, так само як при приготуванні супу.

Але чи правильною є ця дія?

Чи є необхідність у видаленні піни, що утворюється при варінні пасльонового?

Якщо піна, що з’являється при приготуванні бульйону, являє собою згорнутий білок, то виділення повітряної маси при створенні вареної картоплі пояснюється інакше.

Так, поява пінки при варінні овоча пов’язана з виділенням крохмалю, джерелом якого, як відомо, і є представник родини пасльонових.

Всупереч поширеній думці, в цій білуватій масі немає жодних небезпечних сполук.

Іншими словами, така піна абсолютно нешкідлива.

Тому її можна залишати.

Необхідності у видаленні піни при приготуванні вареної картоплі немає і з естетичного погляду.

Якщо прибирати цю масу при варінні бульйону чи супу треба (для покращення зовнішнього вигляду рідкої страви), то виконувати аналогічну дію при створенні картопляного гарніру не варто: піна і так видалиться при зливанні води.

Правда, якщо картопля є інгредієнтом супу, то знімати піну доведеться.

Джерело

Залишити відповідь