Данія виділить Україні кошти на закупівлю вітчизняного озброєння

Політика

Данія виділить Україні близько 4,2 млрд данських крон (приблизно 629 млн доларів) для закупівлі озброєння українського виробництва.

Як повідомив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен, ці кошти складатимуться з 1,3 млрд крон, виділених урядом Данії, та 2,9 млрд крон, отриманих із заморожених російських активів, які будуть використані від імені ЄС.

Поульсен підкреслив важливість продовження підтримки України в її боротьбі за свободу. Данія прагне допомагати Україні шляхом закупівлі зброї безпосередньо з української оборонної промисловості, що дозволяє українським військовим отримувати необхідне озброєння. Зокрема, він згадав успішне завершення пілотного проєкту, в рамках якого профінансували 18 артилерійських снарядів українського виробництва, які вже були доставлені до Збройних сил України.

Раніше ми писали, що у новому пакеті допомоги США передадуть Україні плануючі бомби American Joint Standoff Weapon (JSOW). Вони можуть вражати об’єкти на відстані до 110 км.

Також нагадаємо, що прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен заявила, що союзникам України потрібно припинити обговорювати так звані червоні лінії та дозволити використовувати передане озброєння для ударів по території рф.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь