Данія замовила у Rheinmetall системи ППО Skyranger 30

Політика, Світ

Німецький оборонний гігант Rheinmetall отримав ще одне велике замовлення в галузі мобільної протиповітряної оборони. Цього разу воно надійшло від Данії.

Про це повідомила пресслужба компанії.

В рамках цього замовлення відділення Rheinmetall Air Defense підписало контракт з агенцією з закупівель на виробництво 16 зенітних модулів.

Вартість нового замовлення становить тризначну суму в мільйони євро. Крім того. компанія отримала замовлення ще на боєприпаси на двозначну суму в мільйони євро.

Генерал-лейтенант Пер Пуголм Олсен, директор Данської агенції закупівель FMI заявив, що контракт є важливим кроком на шляху до створення засобів протиповітряної оборони для бригади, що, в свою чергу, робить значний внесок в її повну оперативну спроможність.Skyranger 30 – зенітна система, інтегрована в гарматну вежу. Вона призначена для розвідки, відстеження та відбиття атак з повітря.

У серпні технологічна група Rheinmetall отримала замовлення від міжнародного клієнта НАТО на виробництво мінометних снарядів для збройних сил партнера альянсу. Вартість замовлення, розміщеного на початку третього кварталу 2024 року, оцінюється в середню двозначну суму мільйонів євро.

Раніше ми писали, що пʼять найбільших аерокосмічних та оборонних компаній світу до кінця 2026 року отримають рекордні $26 млрд грошового потоку завдяки збільшенню державних замовлень на нові види зброї на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну та ескалації напруженості на Близькому Сході та в Азії.

Також нагадаємо, що Німеччині слід надати Україні на тлі успішних дій ЗСУ в російській Курській області більше танків Leopard 2, а також передати броньовані транспортні машини Fuchs.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь