ДБР з’ясувало, як скандальний нардеп Дмитрук утік за кордон

Політика

Правоохоронці повідомили про підозру трьом особам, які незаконно переправили через державний кордон народного депутата Артема Дмитрука, підозрюваного у низці нападів.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

У самому повідомленні не вказано прізвище підозрюваного нардепа, але, виходячи з обставин справи, йдеться саме про Дмитрука, зауважує Українська правда.

Отже, було встановлено, що 23 серпня цього року депутат незаконно перетнув державний кордон України у напрямку Республіки Молдови в районі пунктів пропуску «Павлівка» в зоні відповідальності відділу прикордонної служби  «Велика Комарівка» прикордонного загону ДПС України.

За даними правоохоронців, «операцію» була ретельно сплановано та завчасно організовано.Депутат виїхав із Києва близько 13:00 у напрямку Одеси. За кермом авто перебувала інша особа. Дмитрук вийшов із машини на трасі поблизу одного з населених пунктів  Роздільнянського району Одещини.

Близько 17:00 він пересів до іншої автівки, за кермом якої перебували ще один фігурант, а також організатор схеми переправлення. Близько 21:00 вони доставили депутата до кордону, після чого він пішки незаконно залишив Україну.

Наразі встановлено всіх осіб, які організовували втечу Дмитрука, у тому числі з боку Молдови. Всі вони вже неодноразово потрапляли у поле зору правоохоронців як особи, що можуть бути причетні до незаконного переправлення громадян через державний кордон України.

Організатор «схеми» та один із фігурантів наступного дня також втекли до Придністровської ділянки Молдови. Тому цим двом учасникам незаконної «переправи» підозру оголосили заочно.

Третього  фігуранта затримано, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь