Декілька простих, але важливих правил приготування та варіння ідеальних пельменів

Життя

Про те, як у нас люблять пельмені, можна й не говорити. Їх люблять! Особливо домашні. Хтось робить їх сам, інші беруть у умільців, які роблять їх на замовлення. В цьому випадку – це справжні пельмені, а не магазинний напівфабрикат сумнівної якості.

Але щоби пельмені вийшли ідеально, є кілька простих правил. Вони важливі як у приготуванні, так і при варінні вже зліплених пельменів.

Ось ними я хочу з вами сьогодні поділитися. Про все по порядку.

4 важливі правила приготування та варіння смачних пельменів
Правило перше

Приготування  тіста. Важливо, щоб  тісто було еластичним і не рвалося, коли його розкатують у тонкий пласт, потім загортають начинку. Також і при варінні воно не повинно розповзатися і розвалюватися.

Коли вимішуєте тісто руками, влийте 1.5-2 столові ложки рафінованої соняшникової олії (без запаху). Ви побачите наскільки легко і приємно працювати з таким тістом і робити з нього пельмені.

Правило друге

Фарш, він не повинен бути надто сухим. Хтось додає в нього сало, але воно надає надмірної жирності і багатьом це не подобається. Спробуйте додати пару столових ложок звичайного бульйону або столову ложку масла. Фарш буде в міру соковитим і при цьому не рідким.

Правило третє

Коли пельмені закидають у киплячу воду, вони можуть злипатися. Щоб цього уникнути, їх відразу помішують, але все одно бувають вони встигають злипнутися і навіть порватися тісто. Перед тим, як закидати пельмені, налийте в каструлю з водою 2-3 столові ложки олії, вони гарантовано не злипнуться, а саме тісто буде ніжним.

Правило четверте

Варіння пельменів. Надати пряний, домашній смак та аромат допоможе лавровий лист. На каструльку води з пельменями достатньо пару листків лаври.

Є ще спосіб. Разом з лавровим листом у воду додається одна ціла цибулина. Звичайну цибулю невеликого розміру, очистити від шкірки, не розрізати!!

Спробуйте і ви переконаєтеся, як смачно виходять пельмені
Джерело

Залишити відповідь