Депутатку парламенту Естонії визнали винною у шахрайстві

Політика, Світ

На слуханнях у понеділок Хар’юський повітовий суд засудив депутатку парламенту Естонії від партії EKRE Керт Кінго до одного року і дев’яти місяців позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на два роки.

Про це повідомляє Postimees.

У листопаді минулого року прокуратура висунула Кінго обвинувачення в шахрайстві, а адвокату Мартіну Траату – у пособництві та підбурюванні.

Згідно з обвинувальним висновком, член Консервативної народної партії Естонії Керт Кінго надала до Рійгікогу (парламенту) рахунки на компенсацію, в яких було вказано різні консультаційні послуги, пов’язані з роботою члена Рійгікогу, які юридична фірма фактично Кінго не надавала.

Керт Кінго використовувала підроблені рахунки-фактури, щоб домогтися від Рійгікогу відшкодування судових витрат особам, які не мають відношення до роботи парламенту. У фальсифікації рахунків було звинувачено адвоката Мартіна Траата, який вказав у рахунках неправильну інформацію на підставі вказівок Кінго.І Керт Кінго, і Мартін Траат, за даними обвинувачення, знали, що подібні послуги фактично не надавалися у зв’язку з діяльністю члена Рійгікогу. Юридична фірма фактично надавала послуги стороннім особам, однак Кінго оплатила рахунки за надані послуги за рахунок витрат членів парламенту.

Суддя Астрід Асі заявила в суді, що частина витрат, про які йдеться, була понесена в той час, коли статус Кінго як члена Рійгікогу був припинений. Однак, за її словами, витрати, оплачені за рахунок надбавок депутата, явно не були пов’язані з роботою парламенту, і така модель поведінки, ймовірно, тривала б, якби на неї не звернула увагу громадськість.

Суд також засудив Мартіна Траата, який проходить у справі з Кінго, до шести місяців тюремного ув’язнення за пособництво і підбурювання до афери. Запобіжний захід не застосовуватиметься, якщо Траат не вчинить нового злочину протягом одного року.

На підставі наданої суду інформації суд дійшов висновку, що і Керт Кінго, і Мартін Траат розуміли, що їхня діяльність є незаконною.

Нагадаємо, що у Гаазі почалися слухання по суті за позовом України проти росії про порушення права прибережної держави відповідно до Конвенції ООН з морського права 1982 року.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь