Державне підприємство “Антонов” переплатило за металеві вироби в 14 разів – ЗМІ

Війна

Державне підприємство “Антонов” переплатило за металеві вироби в 14 разів – ЗМІ

Державне підприємство “Антонов” уклало кілька прямих угод на постачання сталевих прутів із дніпровською компанією за значно завищеними цінами, що викликає підозри в імовірному розкраданні бюджетних коштів. Це з’ясував під час розслідування журналіст “СтопКор” Ігор Хмурий

За його інформацією, підприємство уклало угоду на закупівлю 3,7 тонни сталевих прутів за ціною 2 тис. грн за кілограм, тоді як ринкова вартість такого виробу становить приблизно 130–140 грн.

Наварили понад 1800 грн лише на одному металевому виробі, а виробів таких продали декілька тонн”, – зазначає журналіст.

Він звернув увагу на те, що під час закупівель ДП “Антонов” обрало постачальника без проведення відкритих торгів, обмежившись прямими угодами з двома компаніями. У серпні 2023 року “Антонов” оголосив тендер, але через воєнний стан конкурс провели за системою прямих угод, що дало змогу уникнути відкритих торгів.

У підсумку на замовлення претендувало два учасники: ФГП “Ресурс Груп” і Дніпровський завод спеціальних труб. Автор зазначив, що компанія “Ресурс Груп”, у якої “Антонов” також закуповував титан, запропонувала ціну, вищу за пропозицію Дніпровського заводу спеціальних труб. Загальна сума контракту – 7,6 млн грн.

“Усі ціни вказані без ПДВ, тобто на виході докинули ще 20%”, – прокоментував Хмурий.

Редакція “СтопКору” звернулася до керівництва “Антонова” з офіційним запитом, але дістала лише формальну відповідь про те, що запитувана інформація не є публічною. Зараз редакція “СтопКору” звернулася з офіційними запитами до “Укроборонпрому” й Держаудитслужби та очікує на реакцію з їхнього боку.

Всюдиходи для захисників: миколаївські умільці переобладнують старі автівки на багі та пікапи
Переобладнання машину у середньому триває від двох до трьох місяців.

Сxовайте гpоші та пpикусіть язика: 7 веpесня велике цеpковне cвято, що забоpонено pобити
Раніше існувало повір’я, що сьогодні потрібно з’їсти що-небудь з цибулею, щоб залишатися щасливим і здоровим протягом всього року.

Мобiлізація тепеp буде без ТЦК та буcиків! Запpоваджуються нові пpавила
Що пропонують українцям. Генштаб пропонує виключити ТЦК із механізму мобілізації громадян, які справді хочуть на військову службу.

Залишити відповідь