Деякі країни стежать за своїми колишніми громадянами у Нідерландах

Політика, Світ

Нідерландські розвідслужби висловили занепокоєння щодо стеження з боку урядів деяких країн за своїми колишніми громадянами, які проживають у Нідерландах, з метою збору інформації про діаспори та подальшого впливу на них.

Про це повідомляють розвідувальні служби Нідерландів.

Мігранти часто піддаються тиску з боку іноземних урядів, які вимагають від них лояльності, участі у шпигунстві або моніторингу своїх спільнот.

У опублікованому аналізі Служби загальної розвідки та безпеки Нідерландів (AIVD) та Національного координатора з питань безпеки та боротьби з тероризмом (NCTV) йдеться про те, що такі дії підривають демократичний правопорядок і створюють загрозу національній безпеці. Це також обмежує свободу нідерландців, зокрема їхнє право на вираження поглядів та участь у демонстраціях, і може призвести до тиску або навіть до фізичних загроз, включаючи викрадення чи вбивство.

Іноземні уряди можуть намагатися усувати політичних конкурентів, впливати на громадську думку та політику через спільноти діаспор, а також провокувати заворушення та здійснювати шпигунство. Крім того, вони збирають інформацію про людей, які займають стратегічні позиції або працюють у важливих секторах, з метою отримання доступу до персональних даних.Нідерланди планують посилити боротьбу з впливом іноземних урядів на громадян із міграційним минулим, розпочавши інформаційну кампанію для підвищення обізнаності громадськості та уряду про цю проблему.

Раніше ми псисали, що Нідерланди планують і в 2025 році підтримувати чеську ініціативу із закупівлі снарядів для ЗСУ, на це буде виділено ще 271 млн євро.

Також нагадаємо, що у Нідерландах опозиційні партії D66 і CDA виступили з пропозицією тимчасово виключити Угорщину зі Шенгенської зони.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь