Для того щоб путін приїхав до Бразилії на саміт G20 – потрібно зруйнувати міжнародне право, – Зеленський

Політика

Президент України Володимир Зеленський заявив, що для участі російського диктатора володимира путіна у саміті G20 у Бразилії доведеться порушити закон і зруйнувати правову систему.

Зеленський наголосив, що, хоча деякі країни не ратифікували Римський статут, вони все ще є важливими гравцями на світовій арені. Він висловив стурбованість через можливе запрошення путіна на саміт G20 в Бразилії, підкресливши, що це може вимагати обходу закону і ігнорування міжнародного правосуддя.

Він також прокоментував відмову Монголії заарештувати путіна під час його нещодавнього візиту до країни, зазначивши, що це глобальна відповідальність зупинити деградацію правової системи і забезпечити дотримання норм Римського статуту.

Зеленський закликав міжнародну спільноту об’єднатися для досягнення справедливості і забезпечення відповідальності держави-агресора та її керівництва.

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський заявив, що за час повномасштабного вторгнення росії в Україну окупантами було скоєно 137 тисяч воєнних злочинів, і вироки повинні відповідати цій кількості.Також нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні підкреслив, що Україна активно працює над прискоренням рішень партнерів, які можуть допомогти на полі бою.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь