Для військових провели перші закупівлі харчування за новими правилами

Політика

Державний оператор тилу провів перші закупівлі харчування за рамковими угодами. Укладено два договори на закупівлю продуктів харчування для армії.

Про це повідомила пресслужба оператора.

Тепер їжу для військових у Рівненську область постачатиме компанія «Аделін», а у Львівську – ТОВ «Трейд Граніт Інвест».

Із договорами, а також каталогами продуктів харчування можна ознайомитися за посиланням.

Раніше видання «Наші Гроші» звернуло увагу, що Держоператор тилу почав приховувати ціни і постачальників харчів для ЗСУ, провівши два тендери на 908 млн грн за закритою процедуроюЙшлося про угоди на постачання продуктів для військових у Рівненській області на суму 301,40 млн грн і на 606,80 млн грн на харчі для військових у Львівській області.

«Рамкові угоди – лише один з інструментів проведення закупівель на Prozorro. Державний оператор тилу не обирає, яку інформацію про постачальників чи ціни в каталогах закрити. Це все визначено в самій суті інструменту», – пояснила в коментарі LIGA.net директорка програми харчування ДОТ Галина Літош.

За її словами, ДОТ застосовує рамкові угоди, щоб попередньо кваліфікувати компанії та за потреби оперативно укласти з ними договори на постачання. Це значно економить час, «якого не можна втрачати, коли йдеться про забезпечення військових».

«Ми розуміємо занепокоєння громадськості щодо приховування певних даних щодо закупівлі, тому деталі закупівель публікуватимуться ДОТ на сайті», – сказала Літош.

Раніше повідомляється, що Міністерство оборони України проводить перевірку системи організації харчування військових на північному, східному та південному напрямках.

Раніше ми писали, що на Прикарпатті правоохоронці викрили шахрайську схему і повідомили про підозру підряднику, який поставив для потреб військових частин в Івано-Франківській області замість 20 000 пачок масла маргарин.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь