До Дня Захисників і Захисниць киянам виплатять матдопомогу: кому і скільки

Політика

59 тисяч киян отримають матеріальну допомогу від міста до Дня Захисників і Захисниць на загальну суму 78,5 млн грн.

Про це заявила заступниця мера Києва Марина Хонда, повідомляє прес-служба КМДА.

«Київ намагається підтримувати мешканців у цей непростий воєнний час, тому регулярно за розпорядженням мера Києва Віталія Кличка проводимо виплати до державних свят і знакових подій. До Дня Захисників і Захисниць України матеріальну допомогу в розмірі від 1 200 до 2 500 гривень отримають майже 59 тисяч мешканців столиці», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, загальна сума виплат складе майже 78,5 млн грн. Кошти автоматично перерахують тим, хто перебуває на обліку в органах соціального захисту населення столиці або Головному управлінні Пенсійного фонду України в Києві та фактично проживає у столиці.

Так, фінансову допомогу отримають кияни, які є особами з інвалідністю І, II і III групи внаслідок війни, постраждалі учасники Революції Гідності, кияни – члени сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися в період із 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року, а також осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України за громадянську мужність і патріотизм, виявлені під час Революції Гідності.Тим часом, міністр фінансів Сергій Марченко запевнив, що у 2025 році не буде проблем із соціальними виплатами для українців.

В укладеному меморандум з МВФ українська влада зобов’язалася утриматися від зниження пенсійного віку, запровадження нових спеціальних пенсій чи пільг та провести пенсійну реформу.

⚡⚡⚡ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь