До Канади прибула група українських пілотів, які навчатимуться літати на F-16

Політика, Світ

Група українських пілотів прибула до Канади. Там вони проходитимуть підвищення кваліфікації для польотів на F-16.

Про це йдеться у заяві уряду Канади.

За словами міністра оборони Канади Білла Блера, група пілотів Збройних сил України прибула на навчання цього тижня.

Він зауважив, що наразі Канада перебрала на себе керівництво елементом FLIT в рамках коаліції Об’єднаних Збройних сил США в підтримці потенціалу ВПС України. Протягом п’яти років ця коаліція інвестує 389 мільйонів доларів у підготовку пілотів F-16 для українського персоналу.

«Цей пакет підтримки включає в себе запуск тренувань з підвищення кваліфікації пілотів. В рамках нашої підтримки AFCC Канада також надаватиме критично важливе обладнання та іншу підтримку українським авіабазам і флотам», – сказав Блер.Раніше у США відреагували на втрату Україною одного із винищувачів F-16. Там вважають малоймовірною версії про те, що літак був збитий дружнім вогнем з комплексу Patriot.

Повітряне командування Захід Повітряних Сил ЗС України уточнило, що під час відбиття російської ракетної атаки загинув пілот F-16, льотчик Повітряних Сил ЗСУ підполковник Олексій Месь із позивним Мунфіш. Він встиг знищити три крилаті ракети та один ударний БпЛА.

Перед цим про катастрофу українського винищувача F-16 і загибель пілота написали західні ЗМІ, а мер Луцька повідомив, що відбулися похорони героя.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь