До України після понад двох років полону повернулися 15 бійців «Азову»

Політика

Після тривалого часу в російському полоні 15 військовослужбовців полку «Азов» Національної гвардії України повернулися додому. Серед них переважно жінки.

Про це заявила керівниця патронатної служби «Азова» Олена Толкачова на своєму Telegram-каналі.

«Азовці» потрапили на обмін вперше за тривалий час. Це переважно жінки. Ще з травня та липня 2023 року, коли з Туреччини повернулися командири «Азову», не відбувалося жодних великих обмінів. Нещодавно очільник ГУР МО Кирило Буданов повідомив, що пріоритетом у майбутніх обмінах полоненими з російською федерацією будуть тяжко поранені, жінки, та всі, хто захищав «Азовсталь», – зазначила Олена Толкачова.

Патронатна служба «Янголи Азову» взяла під свою опіку військових, які пройшли через полон, і буде забезпечувати їх лікування, реабілітацію та відновлення.«Для кожної родини, яка сьогодні побачить і почує голос своєї найріднішої людини, це — найщасливіший момент із лютого 2022 року. Але ми повинні далі боротися за всіх тих воїнів «Азову», які досі в полоні росії», – вважає Олена.

Нагадаємо, що 15 вересня додому повернулися із російського полону ще 49 українців і українок.

Ще ми писали, що держава-агресор взагалі не виказує інтересу до долі власних громадян, – зокрема, не бажає повертати важко поранених полонених, і навіть ігнорує пропозиції про передачу без обміну.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь