Добірка маринадів для курки: 6 найсмачніших рецептів
Куряче м’ясо є одним із найпопулярніших для приготування страв та одним із найшвидших для маринування.
Якщо свинина, яловичина чи баранина потребують достатньо багато часу для того, щоби м’ясо наситилося маринадом, то для курки цей проміжок часу мінімальний.
Та через те, що куряче м’ясо не має насиченого смаку, з маринадом варто бути обережним, щоби не зробити його надто концентрованим.
Розглянемо найпопулярніші види маринаду – швидкі, класичні, пікантні та оригінальні.
Маринад із соєвим соусом та гірчицею
Безпрограшний та швидкий варіант — маринад для курячих гомілок з соєвим соусом та гірчицею.
Для маринаду вам знадобляться:
- Гірчиця у зернах – 4 ст. ложки;
- Мед (або замінити на гірчицю у зернах з медом) – 2 ст. л;
- Соєвий соус – 100 мл;
- Часник сушений (або часник звичайний) – 1 ч. ложка або 2 зубчики;
Приготування маринаду
- Соєвий соус, мед та гірчицю змішуємо з топленим медом, додаємо гірчицю та сухий часник (або ж подрібнений свіжий часник).
- М’ясо курки перед маринуванням ретельно миємо та витираємо насухо. Викладаємо курку в місткість та заливаємо її маринадом на 2-3 години.
- Можна готувати на грилі, в духовці та мультиварці.
Маринад з соусом теріякі
Ще один цікавий варіант для вечері – курячі стегна в соусі теріякі.
Для приготування маринаду вам знадобляться:
- Соус теріякі – 200 мл;
- Кунжут – 1 ст. л;
- Соєвий соус – 50 мл;
- Олія – 1 ст. ложка;
- Часник сушений – 1 ч. ложка;
Приготування маринаду
- Соуси та олію змішуємо до однорідної консистенції, додаємо сухий часник та кунжут.
- Курячі стегенця перед маринуванням ретельно миємо, витираємо насухо та викладаємо в ємність. Після цього заливаємо м’ясо маринадом на 2-3 години.
- Можна готувати на грилі, в духовці та мультиварці.
Швидкий маринад із майонезом
Класичний варіант швидкого маринаду для цілої курки – маринад із майонезом.
Для приготування маринаду знадобляться:
- Майонез – 200 мл;
- Подрібнений часник – 4 зубчики;
- Гірчиця – 1 ч. л;
- Спеції до смаку – 1 ч. л;
- Сільта перець – до смаку.
Приготування маринаду
- Тушку курки перед маринуванням ретельно очищуємо та миємо, витираємо насухо та викладаємо в ємність.
- Після цього натираємо маринадом та даємо постояти 3-4 год.
- Рекомендовано готувати в духовці.
Маринад на основі білого вина
Ще одним оригінальним варіантом для маринування цілої тушки курки є маринад на основі білого вина.
Для приготування маринаду знадобляться:
- Біле сухе вино – 50 мл;
- Сік лимона – достатньо буде соку з 1/2 лимона
- Подрібнений часник – 1-2 зубчики;
- Оцет бальзамічний – 10 мл;
- Розмарин – 0,5 ч. ложки;
- Чебрець 0,5 ч. ложки;
- Суміш перців та сіль – до свого смаку.
Приготування маринаду
- Тушку курки перед маринуванням ретельно миємо та очищуємо, витираємо насухо та викладаємо в ємність.
- Після цього натираємо маринадом та даємо постояти 3-4 год.
- Рекомендовано запікати в духовці.
Медовий маринад
Класичним варіантом для маринування цілої тушки курки є медовий маринад із соєвим соусом.
Для приготування маринаду знадобляться:
- Мед – 100 г;
- Соєвий соус – 150 мл;
- Подрібнений часник – 3-4 зубчики;
- Вершкове масло – 50 г;
- Імбир натертий 0,5 ч. ложки;
- Спеції та карі – 0,5 ч. ложки.
Приготування маринаду
- Тушку курки перед маринуванням ретельно миємо та очищуємо, витираємо насухо та викладаємо в ємність.
- Після цього натираємо маринадом та даємо постояти 3-4 год.
- Рекомендовано запікати в духовці.
Соєвий маринад
Ще один класичний варіант для маринування цілої тушки курки — соєвий маринад із часником.
Для приготування маринаду знадобляться:
- Соус соєвий – 300 мл;
- Часник подріблений – 3-4 зубчики;
- Олія оливкова – 1 ст. ложка;
- Сік лимонний – 1 ст. ложка;
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Приготування маринаду
- Тушку курки перед маринуванням ретельно миємо та очищуємо, витираємо насухо та викладаємо в ємність.
- Після цього натираємо маринадом та даємо постояти 3-4 год.
- Рекомендовано запікати в духовці.