Дoдайте це до боpошна – і ваpеники ніколи не розваряться. Рецепт ніжного й елаcтичного тіcта

Події України

Авторка українського YouTube-блогу “Кулінарні рецепти від Надії” розповіла, як приготувати ніжне заварне тісто для вареників.

За словами блогерки, вареники з такого тіста не розварюються,

а також добре зберігаються в морозилці.

Продукти:

3 скл. борошна;

250 мл окропу;

одне яйце;

2 ст. л. олії;

дрібка солі.

Приготування

1. Просійте в миску борошно.

2. Додайте сіль і перемішайте.

3. Зробіть у центрі борошна заглиблення і додайте в нього одне яйце й олію.

4. Поєднайте яйце з олією, поступово підмішуючи до них борошно.

5. У підсумку вийде суміш, подібна до дрібної крихти.

6. Зробіть нове заглиблення в центрі суміші і влийте окріп.

7. Швиденько все перемішайте лопаткою. Коли суміш охолоне, і далі вимішуйте тісто руками.

8. Вимішуйте тісто протягом п’яти хвилин, доки воно не стане м’яким і еластичним.

9. Тісто накрийте мискою і залиште на 20 хвилин, щоб воно відпочило.

10. Сформуйте з тіста вареники.

11. Варіть вареники в киплячій підсоленій воді до готовності.

Джерело

Залишити відповідь