Долар та євро зірвалися з ланцюга: банки та обмінки знову змінили курс валют на четвер, 17 жовтня.

Суспільство

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 17 жовтня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 41,2256 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 44,9132 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Курс валют в банках 17 жовтня 2024 року!

Обстановка на фронтах, частота атак рф на українську енергетичну інфраструктуру та наближення опалювального сезону. Цей пункт вже традиційно залишається одним із головних чинників, що впливають на настрої та поведінку учасників українського валютного ринку.

Підвищення обсягів закупівлі енергоносіїв для забезпечення потреби ЗСУ та комунальних структур для успішного проходження нового опалювального сезону, як і раніше, серйозно впливатиме на обсяг кінцевого попиту на валюту на міжбанку з боку держкомпаній та приватних структур, які займаються постачанням ПММ, енергетичного обладнання та електроенергії (якщо вітчизняної електрогенерації в моменти підвищеного навантаження в середині жовтня не вистачатиме).

Курс валют в обмінках 17 жовтня 2024 року!

У результаті цей тиждень в Україні на валютному ринку відрізнятиметься підвищеною турбулентністю за курсом євро як на міжбанку, так і на готівковому ринку, а також поступовим зростанням попиту на валюту з боку окремих груп клієнтів, пов’язаних із енергоносіями та критичною інфраструктурою країни.

Також, ми повідомляли, як вибрати смачне та свіже сало: ці способи діяють завжди.


Копіювати

Залишити відповідь