Домашні пельмені, соковиті, не розварюються! Ідеальне тісто для пельменів

Світ

Сьогодні готуємо ідеальні пельмені! Соковиті всередині, із смачним тістом!

РЕЦЕПТ:

Пельмені, ідеальне пельмене тісто (100…120 шт)

Тісто:

  • 450 – 500 г борошна
  • 1 ч. л. солі (без гірки)
  • 2 яйця
  • 150 мл води (приблизно)

Фарш:

  • 600 г м’яса (у мене свинина + яловичина)
  • 2 цибулини
  • 1 ч. л. солі (або за смаком)
  • перець
  • 50 мл води або бульйону

Тісто:

У склянку об’ємом 250 мл розбиваємо 2 яйця. Наливаємо воду до позначки в 250 мл, щоб вийшла повна склянка.

Переливаємо в миску, додаємо сіль, добре розмішуємо.

Всипаємо муку і замішуємо тісто. Тісто має вийти максимально крутим. При цьому муки може знадобитися трохи більше або менше.

Тісто присипаємо борошном, що залишилося, і залишаємо відпочити на 30 хвилин.

Ще раз добре вимішуємо, якщо тісто м’яке та липке, додаємо борошно. Тісто ховаємо в пакет та залишаю відпочити на 1 годину.

Фарш:

Цибулю дрібно посікти або змолоти в блендері.

Змішуємо фарш, цибулю, сіль, перець, вимішуємо.

Вливаємо воду та ще раз добре вимішуємо. Накриваємо і прибираємо в холодильник, поки тісто не дозріє.

Ліпити пельмені можна будь-яким зручним способом.

Можна шматочок тіста розкотити в ковбаску, нарізати п’ятачками, щедро обваляти їх у борошні. Розкачати кола та ліпити пельмені.

Можна розкотити тісто у тонкий пласт. Вирубуванням вирізати кола діаметром 6 см. І ліпити пельмені.

Можна використовувати пельменницю.

Пельмені опускаємо в підсолену киплячу воду. Коли випливуть варимо 3 хвилини. Хочемо звернути увагу, 3 хвилини з моменту, коли пельмені спливуть на поверхню води, а з моменту закладки у воду – буде 6-8 хвилин (залежно від кількості пельменів та розміру каструлі).

Подавати можна із вершковим маслом, сметаною.

Обрізання тіста можна підсушити і нарізати соломкою. Виходить прекрасна домашня локшина, з нею можна зварити курячий бульйон.

Якщо потрібно заморозити пельмені, складаєсо їх на дошку присипану мукою і відразу прибираєсо в морозильну камеру на 1-2 години. Після чого розкладаємо в пакети.

Залишити відповідь