Домашня буженина в особливому маринаді. Виходить така ніжна, що хоч губами їж
Буженина зі свинини, приготована в домашніх умовах виходить ніжна, ароматна та апетитна. З неї виходить відмінна м’ясна нарізка, яка урізноманітнить святковий стіл. Свіжі овочі, зелень, гірчиця, соус, хрін, майонез та скибочки чорного хліба — всі ці додатки доповнять надзвичайний смак домашньої буженини
Інгредієнти:
- М’ясо свинини 0,9 кг.;
- Кухонна сіль 3 ч. л.;
- Лавровий лист 2 шт.;
- Зубки часнику 3 шт.;
- Питна вода 1 л.
Спосіб приготування:
- В киплячу воду покладіть лавровий лист та сіль й охолодіть маринад.
- Цілий шматок свинячого м’яса покладіть у розсіл, прикрийте ємність фольгою, перенесіть до холодильника та залиште маринуватися до ранку.
- Після вийміть шматок м’яса з маринаду та просушіть його за допомогою паперового рушника.
- Притрусіть свинину різними спеціями та зробіть в ньому невеликі отвори гострим ножем, в які покладіть скибочки часнику.
- Далі нашпиговане та приправлене м’ясо вставте всередину у харчову фольгу чи рукав для запікання й обкладіть лавровим листям вийнятим з маринаду.
- В попередньо розігрітій до 190 градусів духовці запікайте буженину протягом години.
- Після верхню частину рукава обережно розріжте, розгорніть її та запечіть м’ясо ще близько 5 хвилин, щоб верх його зарум’янився.
Приємного апетиту!