Дональд Трамп запропонував обкласти авто з Мексики митом у 2000%

Політика, Світ

Дональд Трамп, колишній президент і кандидат на майбутніх виборах, виступив із резонансною пропозицією — запровадити мито в розмірі 2000% на автомобілі, вироблені в Мексиці.

Ця ініціатива спрямована на переміщення виробництва автомобілів з Мексики та Китаю назад до Сполучених Штатів. Під час виступу в Економічному клубі Чикаго Трамп заявив, що запровадження подібних тарифів покладе край імпорту дешевих автомобілів і захистить американські заводи, які страждають від конкуренції із зарубіжними виробниками.

Трамп також наголосив, що Китай активно будує автозаводи в Мексиці, користуючись перевагами близького розташування до США, низькою вартістю робочої сили та інших факторів. На думку Трампа, це загрожує американським автопромисловим штатам, таким як Мічиган і Південна Кароліна. У своїй промові він навів приклад зустрічі з виробником автомобільних заводів, який заявив, що плани Трампа щодо введення тарифів уже змусили компанії відмовитися від будівництва нових заводів у Мексиці.

Попри гучні заяви, експерти висловлюють сумніви щодо законності та реалізованості 2000-відсоткового мита. Такий захід порушує міжнародні торговельні угоди і, ймовірно, викличе відповідні санкції. Також під питанням ефективність цього мита проти китайських автовиробників, які не мають заводів у Мексиці.

Пропозиція політика вже викликала широкий суспільний резонанс і може стати однією з головних тем його передвиборчої кампанії.Раніше кандидатка у президенти від Демократичної партії, чинна віцепрезидентка США Камала Гарріс назвала відмову кандидата республіканців Дональда Трампа вдруге вийти на дебати з нею “слабким ходом”.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп знову відмовився проводити дебати зі своєю опоненткою Камалою Гарріс. Другий раунд пропонували на кінець жовтня.

Крім того, кандидат у президенти США Дональд Трамп через свої соціальні мережі заявив, що телеканал CBS має бути позбавлений ліцензії на мовлення через буцімто «втручання у вибори».

Кампанія Дональда Трампа в останні тижні президентських перегонів у США запросила для нього військовий літак, розширення обмежень для польотів над його резиденціями та встановлення куленепробивних скляних щитів у місцях виступів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь