Дріжджове тісто (для пиріжків, біляшів і пончиків)
Тісто виходить пісним і в ньому зовсім немає здоби. Тому для його приготування вам не знадобиться готувати опару. Таке тісто менше вбирає жир при смаженні вироби. Такі пиріжки виходять дуже хрусткі відразу після приготування і дуже ніжні – після
Необхідні продукти
- тепле молоко (вода) – 250 мл
- свіжі дріжджі – 15 гр
- цукор – 20 гр
- сіль – щіпка
- рослинна олія – 2 ст.л
- пшеничне борошно – 400 гр
Покроковий процес приготування дріжджового тіста
У чашу вливаємо тепле молоко або воду, додаємо дріжджі, всипаємо цукор і сіль. Все перемішуємо вінчиком. Вливаємо олію (1 ст.л.) і всипаємо просіяне борошно.
Замішуємо тісто руками або за допомогою тістомісильника
Готове тісто обминаємо і кладемо на стіл, змащений олією. Кладемо його в миску, обмазуємо маслом і накриваємо кришкою.
Залишаємо в теплому місці на 1-2 години. Тісто має збільшитися в 2 рази.
Тісто, що підійшло добре обминаємо. Накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце ще на 20-30 хвилин.
Готове тісто ділимо на потрібну кількість частин і формуємо пиріжки. Також з цього тіста можна зробити один великий пиріг
Тісто виходить ніжне і м’яке в роботі. Всі вироби з них виходять м’якими і ніжними. З такого тіста виходять чудові пиріжки, пироги або біляші. Але найкраще це тісто підходить для смажених пиріжків. Приготуйте їх з лівером або капустою і ваші близькі будуть в захваті!
Джерело: skarbnychka-retseptiv.com.ua