Дуpов написав свiй пеpший поcт після аpешту. Такoго ніxто не очiкував

Media-ua 24, Світ

Засновник та генеральний директор Telegram Павло Дуров вперше прокоментував своє затримання у Франції та пояснив у чому його звинувачують.

Він розкрив деталі чотириденного допиту французькою поліцією, який відбувся минулого місяця після його прибуття до Парижа.

Перший пост за цей час Павло Дуров опублікував в особистому Telegram-каналі 5 вересня.

Він назвав підстави для свого затримання “несподіваними”.

За словами засновника Telegram, минулого місяця його допитували поліцейські у Парижі протягом 4 днів.

Дурову заявили, що він може особисто понести відповідальність за незаконне використання Telegram іншими людьми, оскільки французька влада не отримала відповіді від месенджера.
Однак Дуров із цим не згоден.

Він пояснив, що у Telegram є офіційний представник у Євросоюзу, який приймає та відповідає на запити ЄС, а французька влада мала безліч способів зв’язатися з ним, щоб попросити про допомогу.

“Як громадянин Франції, я був частим гостем у французькому консульстві у Дубаї.

Якийсь час тому, коли мене попросили, я особисто допоміг їм створити гарячу лінію з Telegram для боротьби з загрозою тероризму у Франції”, — заявив Дуров.

На думку Дурова, якщо країна незадоволена інтернет-сервісом, загальноприйнятою практикою є початок судового позову проти самого сервісу, не його керівника.

“Використання законів досмартфонної епохи для звинувачення генерального директора у злочинах, скоєних третіми особами на платформі, якою він керує, є хибним підходом.

Створення технологій і так досить складне. Жоден новатор ніколи не створить нових інструментів, якщо він знатиме, що може бути притягнутий до особистої відповідальності за потенційне зловживання цими інструментами””, – написав Дуров.

Він також наголосив на готовності Telegram захищати свої принципи.

За словами Дурова, коли неможливо домовитися з регулятором країни щодо правильного балансу між конфіденційністю та безпекою, Telegram вибирає єдиний правильний вихід – залишити цю країну. Засновник месенджера нагадав, що так було зокрема і з росією.

“Ми робили це багато разів. Коли росія вимагала передати “ключі шифрування” для забезпечення стеження, ми відмовилися – і Telegram був заборонений в росії.

Коли Іран вимагав заблокувати канали мирних протестувальників, ми відмовилися – і Telegram був заборонений в Ірані”, – написав засновник месенджера.

Він також зазначив, що Telegram не є досконалим, особливо враховуючи стрімке зростання кількості користувачів до 950 мільйонів, що полегшило зловмисникам зловживання платформою.
Засновник Telegram пообіцяв значні покращення у сфері безпеки.

“Саме тому я поставив собі за особисту мету забезпечити значне покращення ситуації в цьому відношенні.

Ми вже розпочали цей процес внутрішньо, і я незабаром поділюся з вами більш детальною інформацією про наш прогрес”, – пообіцяв Павло Дуров.

Джерело

Залишити відповідь