Дуров співпрацює з французькою контррозвідкою — Liberation

Політика, Світ

Засновник Telegram Павло Дуров на допиті у Парижі заявив про зв’язки з французькою контррозвідкою.

Про це повідомляє газета Liberation.

Засновник Telegram визнав, що зустрічався із агентами французької контррозвідки у Дубаї, стверджує джерело видання. Дуров стверджував, що співпрацював із Головним управлінням внутрішньої безпеки Франції в рамках боротьби з тероризмом, підтримуючи зв’язок через «гарячу лінію» та спеціальний e-mail, що дозволило запобігти кільком терактам.

Джерело Liberation заявило, що Дуров добровільно передав правоохоронцям свій телефон з кодом доступу і погодився співпрацювати. Проте офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

Нагадаємо, що судовий нагляд, під який помістили Дурова у Франції, передбачає, що він має жити за адресою, яку визначив суддя. Виїхати з країни йому не дадуть, бо забрали усі паспорти.28 серпня прокуратура Парижа повідомила, що Дурову пред’явлено звинувачення у непротидії поширенню через Telegram злочинного контенту. Його звільнили під судовий нагляд та заборонили залишати територію Франції.

Засновника популярного месенджера «Телеграм» Павла Дурова затримали 24 серпня у паризькому аеропорту. Він знав, що проти нього був виданий ордер на арешт.

26 серпня прокурор Парижа продовжив термін утримання під вартою керівника Telegram Павла Дурова ще на 48 годин. Це відбулося у рамках розслідування кіберзлочинів на платформі Telegram.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь