Дуже смачна Аджика. Готую просто з помідорів та перцю.
Рецепт дуже смачної аджики з помідорів та перцю. Простий і перевірений рецепт, який зберігає весь смак та аромат стиглих овочів та спецій до зимової пори.
Пікантна аджика з помідорів та перцю – ідеально підійде практично до всіх страв та вишукано доповнить своїм незрівнянним смаком.
Покроковий рецепт приготування страви:
Помідори ріжемо на дві частини і перетираємо на тертці, позбавляючись шкірки. Отриманий помідорний сік уварюємо на слабкому вогні приблизно вдвічі.
Болгарський перець обпалюємо з усіх боків газовим пальником і за допомогою серветок видаляємо шкірку, що згоріла.
Перець солодкий очищаємо від насіння, плодоніжок, дрібно нарізаємо і відправляємо варитися до помідорів.
Перець чилі також обпалюємо пальником, видаляємо насіння і за смаком додаємо в аджику.
Додаємо половину столової ложки цукру, пару дрібок солі, одну столову ложку оцту і перемішуємо.
Приправу для соління огірків та помідорів подрібнюємо у ступі, через прес пропускаємо часник. Приправу відправляємо в аджику та перемішуємо.
Аджику варимо ще 5 хвилин, трохи пробиваємо все блендером на малих обертах і додаємо часник. Аджиці даємо покипіти буквально 2 хвилини, якщо необхідно – додаємо на смак сіль.
Аджикою наповнюємо стерилізовані банки та закриваємо кришками. Приємного для всіх апетиту!
Ось що нам знадобиться:
Помідори – 1600 г
Перець солодкий червоний – 500 г
Чилі перець – 150 г (краще за смаком)
Часник – 150 г
Цукор – 0.5 ст. ложки
Сіль – за смаком
Оцет 9% – 1 ст. ложка
Приправа для соління огірків та помідорів – 2 ст. ложки