Дуже смачна свиняча рулька по-домашньому

Життя

Соковита рум’яна рулька, яка поширює навколо чудовий аромат жодного м’ясоїда ще не залишила байдужим, і навіть ті, хто не дуже любить м’ясо в принципі, не зможе втриматися і не скуштувати шматочок.

3а матеріалами Наука і правда

Просте в приготуванні, але шалено смачне м’ясо на кісточці готують у багатьох країнах і відповідно різними способами. Її відварюють у воді або пиві, запікають, спочатку відварюють, потім доводять до кондиції в духовці, популярні і більш вишукані страви, наприклад, фарширована рулька або рулет з неї.

Всі вони по-своєму цікаві і гарні, але менш трудомісткий і безпрограшний варіант – це свиняча рулька запечена в рукаві. М’ясо виходить найніжнішим і соковитим, легко відходить від кістки, а рум’яна трохи солодкувата скоринка, як правило, викликає загальний ажіотаж, кому більше дістанеться.

Необхідні інгредієнти:

  • рулька свиняча – 1 шт. (800-1000г);
  • часник – 5-6 зубчиків;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • перець мелений – 1 ч. ложка;
  • ароматні трави – за бажанням;
  • мед – 1 ч. ложка;
  • майонез – 1 ст. ложка;
  • гірчиця – 1 ч. ложка.

Процес приготування

Рульку ретельно пошкребти ножем, помити, обсушити. 
Зробити ножем глибокі проколи в шкірці, помістити в отвори розрізані навпіл зубчики часнику. Натерти сіллю, перцем, за бажанням додати пряних трав.

Змішати майонез, мед і гірчицю. Обмазати сумішшю рульку, по можливості постаратися, щоб під шкуру теж попало. Залишити маринуватися на кілька годин, в ідеалі на ніч.

У пакет для запікання укласти підготовлене м’ясо, поставити в духовку при температурі 160-170 градусів на 2-2.5 години. Орієнтуйтеся по своїй духовці, якщо через цей час шкурка ще не набула золотистий колір, додайте жару. Духовку вимкнути, дати постояти ще півгодини.

Смачного!

Залишити відповідь