Дуже смачний салат «Тіффані»

Життя

Представляємо вашій увазі рецепт дуже красивого і апетитного салату, який ви з гордістю зможете подати на святковий стіл

Ваші гості будуть від нього в повному захваті.

Салат насправді шалено смачний і розлетиться зі столу в першу чергу.

Інгредієнти:

  • 400 гр курячої грудки
  • 250 гр печериць
  • 3 яйця
  • 100 гр твердого сиру
  • сіль за смаком
  • каррі за смаком
  • 300 гр винограду
  • 100 гр мигдальних горіхів
  • майонез за смаком
  • 150 гр чорносливу

Рецепт приготування:

  1. В першу чергу вимиту і очищену курячу грудку нарізаємо тонкими пластинками і посипаємо каррі і сіллю.
  2. Після чого відправляємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю масла обсмажувати по дві хвилини з кожного боку.
  3. Потім перекладаємо в окрему ємність і залишаємо охолоджуватись.
  4. Нарізаємо невеликими шматочками шампіньйони і відправляємо на суху розігріту сковороду, солимо і перемішуємо.
  5. Смажимо кілька хвилин до випарення вологи. Потім теж перекладаємо в ємність і залишаємо охолоджуватись.
  6. Чорнослив попередньо замочуємо в окропі. За потреби видаляємо кісточки і нарізаємо невеликими шматочками.
  7. Підготовлене філе ріжемо на маленькі шматочки.
  8. Формуємо салатик. Першим шаром на блюді для подачі викладаємо нарізане філе, надаючи форму виноградного грона.
  9. Посипаємо подрібненим мигдальним горіхом і робимо майонезну сітку.
  10. Наступним шаром викладаємо чорнослив і знову посипаємо горіхами. Поверх кладемо яйця, попередньо натерті на крупній  терці.
  11. Розрівнюємо добре і робимо знову майонезну сітку. Наступним шаром кладемо гриби, знову горіхи і майонез.
  12. Зверху посипаємо сиром, попередньо натертим на дрібній терці. Потім знову майонезну сітку.  Вимитий виноград розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Кладемо на паперові рушники для того, щоб прибрати зайву вологу.
  13. Після чого щільно і акуратно викладаємо поверх салату.
  14. Для того, щоб блюдо у нас вийшло більш яскравим і барвистим, то краще взяти виноград різного кольору.

Смачного!

Джерело

Залишити відповідь