Екоактивісти заблокували шлюзи у Нідерландах

Політика, Світ

Екоактивісти руху Extinction Rebellion 21 жовтня заблокували шлюзи в місті Еймейден, Нідерланди, щоб зупинити круїзне судно.

Про це повідомляє NOS.

«Сьогодні вранці активісти Extinction Rebellion знову заблокували шлюзи в Еймейдені, намагаючись зупинити круїзне судно Virtuosa», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сьогодні вранці четверо демонстрантів прикували себе ланцюгами до шлюзів. У такий спосіб активісти хотіли привернути увагу до забруднення довкілля круїзними суднами.

Поліція звільнила тих, хто прикував себе ланцюгами, та вивезла їх та інших протестувальників на поліцейських фургонах. Після цього круїзне судно продовжило шлях до Амстердама.Цього року екоактивісти Extinction Rebellion вже кілька разів блокувала шлюзи в Еймейдені.

Паралельно також проходила контрдемонстрація проти дій екоактивістів, у якій взяли участь переважно жителі Еймейдена. Вони почали збиратися ще вночі, щоб вивісити плакати, які вимагають від Extinction Rebellion не втручатися у справи їхнього міста.

Раніше активістки руху Just Stop Oil облили консервованим томатним супом шедевр Вінсента Ван Гога у лондонській Національній галереї.

Тим часом, прокуратура Рима в понеділок розпочала розслідування дій трьох активісток групи Ultima Generazione («Останнє покоління»), які облили супом картину Вінсена Ван Гога «Сіяч». Ім загрожує до 5 років.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь