Ексдепутат Верховної Ради став російським сенатором

Політика, Світ

Український нардеп-утікач Андрій Деркач у росії став сенатором верхньої палати парламенту рф від Астраханської області.

Губернатор Астраханської області Росії Ігор Бабушкін підписав призначення його сенатором від регіону. Відповідний документ розміщено правовим порталом Астраханщини.

«Постановляю наділити Деркача Андрія Леонідовича повноваженнями сенатора російської Федерації – представника від уряду Астраханської області», – йдеться у тексті постанови.

Термін повноважень Деркача становитиме п’ять років.

У 2020 році Деркач став загально відомим через так звані «плівки Деркача» – публікації нібито записів розмов п’ятого президента Петра Порошенка з на той момент кандидатом у президенти США Джо Байденом, у яких буцімто йшлося про «корупцію». Американська розвідка заявила, що вважає це втручанням у вибори. Згодом Мінфін США ввів проти Деркача санкції.У 2023 році НАБУ і САП скерували до суду справу щодо Деркача у державній зраді та незаконному збагаченні. Зокрема, він мав дискредитувати Україну на міжнародній арені, погіршувати дипломатичні відносини зі США та заважати інтеграції України до Євросоюзу і НАТО.

Також прокуратура Південного округу Нью-Йорка заочно обвинуватила у відмиванні грошей депутата Верховної Ради Андрія Деркача, який в Україні оголошений у розшук і підозрюють в держзраді та незаконному збагаченні. Якщо провину Деркача буде доведено, йому загрожує до 30 років позбавлення волі.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь