Екскоханка Дурова хоче від нього половину месенджера Telegram

Політика, Світ

Мати трьох дітей засновника Telegram Павла Дурова Ірина Болгар назвала месенджер спільно нажитим майном.

Про це вона написала у Instagram.

43-річна жінка має намір домогтися від мільйонера фінансової підтримки для своїх двох синів і доньки. За її словами, незважаючи на обіцянки, за десять років «незареєстрованих відносин» з Дуровим жодного спільного майна на її ім’я не було оформлено.

«Мені постійно давали запевнення й обіцянки, у які я щиро вірила, що в мене і моїх дітей завжди буде доступ до наших сімейних ресурсів, незважаючи на те, що наш шлюб офіційно не було зареєстровано, а спільно нажите майно, включно з основним активом – месенджером Telegram, – було зареєстровано винятково на нього. Я також довіряла його обіцянкам і запевненням про те, що для дітей будуть створені трастові фонди, які гарантують їхню фінансову безпеку», – йдеться у дописі.

Вона також заявила, що витратила кілька років на пошуки дорогої нерухомості, яка могла б стати постійним домом для дітей, але жодної такої нерухомості так і не було придбано.Болгар сказала, що мала нотаріально завірені безстрокові угоди, які давали доступ до банківських рахунків і право орендувати будь-яку нерухомість з обов’язком Дурова покривати орендну плату без обмежень щодо строків і суми. Всі усні та письмові угоди нібито були порушені, а обіцянки – невиконаними.

Жінка також зазначила, що в деяких країнах незареєстровані стосунки можуть вважатися офіційним шлюбом з точки зору майнових прав. В інших країнах можливе визнання фактичного шлюбу, а в деяких випадках можна претендувати на частку спільно нажитого майна згідно з цивільним законодавством.

«Багато жінок, особливо ті, що мають дітей, опиняються в схожих ситуаціях. Схоже, це соціальне питання, яке потребує законодавчої уваги, оскільки в швидко мінливому сучасному світі, де інститут шлюбу стає менш актуальним, зростає необхідність у наданні правового захисту учасникам фактичних сімейних відносин», – додала вона.

Засновника популярного месенджера «Телеграм» Павла Дурова затримали 24 серпня у паризькому аеропорту. Він знав, що проти нього був виданий ордер на арешт.

26 серпня прокурор Парижа продовжив термін утримання під вартою керівника Telegram Павла Дурова ще на 48 годин. Це відбулося у рамках розслідування кіберзлочинів на платформі Telegram.

Після арешту засновника та генерального директора Telegram Павла Дурова його соціальну мережу почали скачувати частіше.

Також у телеграмі з’явилася своя внутрішня валюта – Telegram Stars. Цими «зірками» можна оплачувати цифрові послуги в ботах і міні-застосунках.

В ОАЕ запросили у Франції доступ до затриманого засновника Telegram Павла Дурова. Це невідкладна справа, заявили в ОАЕ, адже він є громадянином їх країни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь