Експосадовець Міноборони Хмельницький отримав підозру у мільярдних збитках державі

Політика

Колишньому тимчасово виконувачу обовʼязків директора Департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони повідомили про підозру у недбалому ставленні до служби. За період його роботи відомству було завдано збитки в 1,1 мільярда гривень.

В Офісі генерального прокурора не називають імені підозрюваного, але з деталей справи випливає, що йдеться про Богдана Хмельницького.

За даними слідства, у 2022—2023 роках службовці Міноборони уклали з підприємцями договори про постачання мастильних засобів, нафти та дистилятів для техніки спеціального призначення. Підозрюваний Хмельницький включив до цих договорів податок на додану вартість, що призвело до збитків на понад 1,1 мільярда гривень.

Експосадовцю загрожує до восьми років увʼязнення.

Крім того, Богдана Хмельницького підозрюють у розтраті понад 1,7 мільярда гривень та перешкоджанні ЗСУ за закупівлю неякісних бронежилетів за завищеними цінами.Нещодавно Національне антикорупційне бюро затримало колишнього директора виробничого структурного підрозділу «Укрзалізниці» «Черкаський колійний ремонтно-механічний завод». Колишнього посадовця підозрюють у розтраті.

На Донеччині судитимуть посадовця однієї з військових частин, через дії якого було розтрачено майже 20 тонн дизпалива. У ДБР завершили досудове розслідування щодо начальника логістики.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь