Експрем’єр Франції пообіцяв продовжити підтримувати Україну

Політика, Світ

Депутат Нацасаблеї Франції Габріель Атталь, який нещодавно склав повноваження прем’єра, приїхав до Києва та пообіцяв продовжити підтримку України.

Про це він повідомив на своїй сторінці у X (Twitter).

Атталь повідомив, що був одним з гостей форуму «Ялтинська європейська стратегія» та висловив підтримку Україні на тлі загарбницької війни рф.

Атталь наголосив, що Франція, підтримуючи Україну, захищає у тому числі модель суспільства, що грунтується на принципах свободи і демократії.

«У парламенті я буду боротися за те, щоби Франція продовжила надавати військову та фінансову допомогу, необхідну Україні для спротиву та відбудови. Майбутнє України – у Європі. Слава Україні!», – написав він.Нагадаємо, що 11 вересня у Києві перебував держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі. Від них очікувалося надання дозволу ЗСУ на ураження військових цілей на території росії західними балістичними ракетами.

Наступного дня до Києва приїхали президент Литви Гітанас Наусєда та Естонії Алар Каріс, прем’єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня та глава Сенату Чехії Мілош Вистріч.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь