Ексзаступниця голови Волинської ОВА робила «бізнес» на ухилянтах

Політика

Колишню заступницю голови Волинської обласної військової адміністрації та її спільників викрито на незаконному переправлені військовозобов’язаних через кордон. Загалом вони допомогли понад сотні ухилянтів.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Підозрювані організували схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків, яких видавали за волонтерів. З серпня 2022 по квітень 2023 року ці особи забезпечили незаконний перетин кордону більше 100 військовозобов’язаних.

Підозрювані вносили дані до системи Шлях, що дозволяло безперешкодно перетинати кордон. Вартість послуги складала близько 5 тисяч доларів з людини, а гроші передавалися через посередників.

Колишній заступниці голови ОВА та її спільникам повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 255 (створення і керівництво злочинною організацією), ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання діяльності ЗСУ), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через кордон).Раніше ми писали, що житель Рівненської області намагався виїхати за кордон, уклавши фіктивний шлюб зі своєю тещею, яка має інвалідність.

Також нагадаємо, що у Львові інспектор митниці організував схему для виїзду військовозобов’язаних за кордон. За ці послуги брав від 10 до 13 тисяч доларів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь