Естонія хоче здати місця у своїх тюрмах в оренду іншим країнам

Політика, Світ

Половина місць в естонських в’язницях вільна, а могли би приносити бюджету не менше 30 мільйонів євро щорічно.

Про це заявила телеканалу ERR міністр юстиції та цифрових технологій Естонії Лійза Пакоста. Вона вказала, що Таллінн може здати місця у в’язницях в оренду, оскільки їх занадто багато.

«У ЄС лише чотири країни, де злочинність зростає повільно. На щастя, Естонія зараз одна з них», – сказала чиновниця. За її словами, отриманий від оренди доход можна направити на військові потреби, необхідні для стримування росії. Відповідний проект вже розроблено та подано на розгляд уряду.

Глава тюремної служби Естонії Райт Куузе зазначив, що існує активний інтерес до в’язниць – і британці, і шведи хотіли б розмістити в’язнів в Естонії.

Прецедент вже є: у 2015 році Норвегія відправила 242 ув’язнені суворого режиму в Нідерландах. Колонією керували норвежці, а співробітники були голландцями. Оренда коштувала 22 млн євро на рік.Читайте також:

У новому навчальному році в школах Естонії відкриють менше окремих класів для українських дітей. Водночас школярів, які навчаються в українській онлайн-школі паралельно з естонською, стає все менше.

Через рік після ухвалення у першому читанні закону про мову ворожнечі його подальший розгляд у парламенті Естонії зайшов у глухий кут.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь