«Фантастика, як це просто і швидко!»: за півгодини готую цілу гору міні-пиріжків з сирно-банановою начинкою
Тепер роблю пиріжки тільки так: це дійсно швидко і легко. Готова випічка виходить настільки пишною і повітряною, що «з’їдається» зі столу в лічені хвилини.
За матеріалами Лебедине гніздо
Інгредієнти:
- сир 5% — 180 гр;
- мука -220 гр;
- яйце — 2 шт;
- цукор — 3 ст. л .;
- ванільний цукор — 1 ч.л .;
- розпушувач — 1 ч. л .;
- соняшникова олія — 3 ст. л .;
- банан — 2 шт .;
- цукрова пудра — 1 ст. л .;
- сметана — за смаком.
Приготування:
Якщо сир має грубозернисту текстуру, протираємо його через сито або перебиваємо блендером. Розбиваємо в сир яйця, всипаємо цукровий пісок і ванільний цукор, перемішуємо.
Всипаємо в суміш борошно, змішане з розпушувачем тіста.
Перемішаємо тісто. Додаємо в нього столову ложку олії і вимішуємо до однорідного стану.
Вийшло м’яке тісто, яке трохи липне до рук.
Ділимо тісто на 2 частини. Розкачуємо одну половину товщиною півсантиметра.
Банан нарізаємо кружками і розміщуємо їх на невеликій відстані один від одного.
З другої половини тіста розгортаємо пласт такого ж розміру і накриваємо зверху.
За допомогою вузького келиха вирізаємо з тіста кружки в тих місцях, де розміщені банани.
Смажимо міні-пиріжки на добре прогрітій сковорідці з олією. Смажимо їх зовсім недовго — приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
Ось такі рум’яні і повітряні сирні пиріжки з солодкою начинкою у нас вийшли. Подавайте пиріжки зі сметаною, посипавши зверху цукровою пудрою.