Фастівська команда бере участь у проєкті психосоціальних заходів «Час для себе»

Події України
Фастівська команда

24 Жов, 22:41

Фастівська команда бере участь у проєкті «Час для себе», відбувається реалізація психосоціальних заходів. Про це повідомили на ресурсах Фастівської міської ради. 

У Фастові відбулась зустріч команд USAID та PACT. Під час зустрічі було обговорено позитивні зміни у наданні психосоціальної підтримки та медичної допомоги у Фастівській громаді. 

У рамках проєкту «Час для себе», який впроваджується агенцією ТОВ «Ван Хелз» у межі програми USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», в місті було створено два кабінети для індивідуальних занять та тренінгів. 

Станом на зараз, в рамках проєкту триває інформаційна компанія з коротких повідомлень з нагадуваннями щодо турботи про себе. 

За результатами відбору Фастівська команда стала однією з 5, яких відібрали для роботи у цьому проєкті. 

«Наразі командою посилено роботу, щодо виявлення та ранньої діагностики онкологічних захворювань (рак шийки матки, рак молочної залози, колоректальний рак), цукрового діабету та гіпертонічної хвороби. Фахівці виїжджають на підприємства міста та у старостинські округи ( станом на сьогодні здійснено15 виїздів) та проводять консультування та роз’яснювальну роботу, щодо доступності медичних послуг у громаді та необхідності своєчасних скринінгів, вимірювання тиску, глюкози, ЕКГ. Також впроваджено щотижневий моніторинг, щодо кількості осіб, які на первинному рівні отримали направлення на скринінгові обстеження та погасили їх (скринінг на неінфекційні захворювання пройшли 453 особи). В громаді розробляється загальна Стратегія, оперативною ціллю якої є «Комплексна медицина та розвиток громадського здоров’я», — йдеться у повідомленні.

Фастівська громада продовжує діяльність у рамках проєкту.

Читайте також: Внаслідок зіткнення вантажівки з маршруткою у Києві постраждало 9 людей, 7 з них — у лікарні

Фото: Фастівська міська рада

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.

Залишити відповідь