ФБР викрило передачу іранськими хакерами інформації зі штабу Трампа до штабу Байдена

Політика, Світ

Іранські хакери вкрали інформацію у співробітників виборчого штабу Дональда Трампа і надіслали її співробітникам штабу чинного американського президента Джо Байдена.

Про це заявили Федеральне бюро розслідувань та розвідувальні служби США, пише Politico.

Як зазначили спецслужби, електронні листи були надіслані в червні і липні особам, «пов’язаним з кампанією Байдена», та «містили уривок, взятий з викрадених непублічних матеріалів з кампанії колишнього президента Трампа».

За наявними у спецслужб даними, ніхто зі співробітників штабу Байдена не відповів на ці листи.

Усе це відбувалося в червні та липні цього року, до того як Байден зняв свою кандидатуру на виборах і на його місце заступила віцепрезидентка Камала Гарріс.У заяві також зазначили, що з червня іранці надсилали крадену у штабу Трампа інформацію американській пресі.

Прессекретар кампанії Гарріс Морган Фінкельштейн заявив, що кампанія «співпрацює з відповідними правоохоронними органами відтоді, як нам стало відомо» про інформацію, яку надсилали співробітникам кампанії Байдена.

Напередодні стало відомо, що Міністерство юстиції США готує кримінальні звинувачення у зв’язку з хакерською атакою Ірану на президентську кампанію республіканця Дональда Трампа.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський під час пресконференції у Києві 11 вересня підтвердив отримання інформації від розвідок про постачання росії іранських ракет.

Раніше ми писали, що супутникові знімки зафіксували вантажне судно під російським прапором, яке підозрюють у транспортуванні балістичних ракет з Ірану до росії.

Також нагадаємо, що Іран вкотре заперечив передачу балістичних ракет росії, зокрема після введення нових санкцій США.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь