Фінляндія проведе великі артилерійські навчання країн НАТО

Політика, Світ

У фінській Лапландії в листопаді пройдуть великі артилерійські навчання НАТО як частина найбільшого такого тренування для військових Альянсу Dynamic Front-25 одразу у кількох країнах.

Про це повідомляє Yle.

Навчання із назвою Lightning Strike-24 проходитимуть в районі Роваярві та Рованіемі з 4 по 28 листопада. У цей час в регіоні вже настає сувора зима, а світловий день під кінець місяця триває лише кілька годин.

У навчаннях братимуть участь близько 3600 військових, з яких 1250 – військовослужбовці інших союзників у НАТО, зокрема США, Британії, Швеції, Естонії, Данії, Чехії. Окрім сухопутних військ, будуть задіяні також прикордонники і Повітряні сили.

Ці маневри є частиною навчань Dynamic Front-25, що проходитимуть також в Естонії, Данії, Румунії та Польщі за участі загалом 28 країн.У червні 2024 вперше з часу приєднання до Північноатлантичного альянсу Фінляндія долучилася до місії НАТО із повітряного патрулювання у Румунії.

Раніше ми писали, що у Фінляндії почали розслідування інциденту з військовим літаком рф, який вперше після вступу країни до НАТО порушив її повітряний простір.

Також нагадаємо, що Фінляндія в рамках військової допомоги передає Україні не лише стару зброю, але й новітні зразки свого озброєння.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь