Фіцо назвав журналістів «кровожерливими виродками»

Політика, Світ

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо влаштував емоційний виступ на пресконференції, де назвав журналістів провідних ЗМІ «кровожерливими виродками» і пригрозив новими обмеженнями, включаючи створення національної служби нагляду за ЗМІ. Ці заяви стали відповіддю на запитання про напруженість у керівній коаліції, яке ставив один із журналістів.

Фіцо, зокрема, критикував незалежні словацькі ЗМІ, такі як Denník N, Denník Sme і Aktuality.sk, звинувативши їх у ненависті та в агресивній поведінці щодо його уряду.

Він також висловив занепокоєння щодо «медіа-безладу», що, на його думку, існує в Словаччині, і закликав до створення національного органу з питань ЗМІ, який би регулював діяльність журналістів. Прем’єр також заявив, що всі журналісти повинні проходити курси перекваліфікації.

Відповідь опозиційних політиків на слова Фіцо була різкою. Депутатка Зора Яурова з опозиційної партії «Прогресивна Словаччина» підкреслила, що ідея національного органу контролю за журналістами є спробою цензури, яка може бути порівнянна лише з практиками в Північній Кореї. Вероніка Ремішова, голова партії «За народ», також засудила агресивні висловлювання Фіцо, зазначивши, що такі заяви лише сприяють розділенню в суспільстві.

Раніше ми писали, що судді Верховного суду Словаччини вважають, що немає достатніх доказів, щоб казати про тероризм у контексті чоловіка, який стріляв у прем’єра Роберта Фіцо у травні цього року.Також нагадаємо, що за підсумками міжурядових консультацій за участі прем’єрів Шмигаля і Фіцо Україна та Словаччина 7 жовтня підписали загалом чотири документи.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь