Фонд голлівудського актора допоможе відбудові Львова після російського обстрілу

Політика

Фонд актора та режисера Шона Пенна в Україні CORE надасть Львову $100 тис. на відновлення будинків після атаки рашистів 4 вересня.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. Фонд CORE приєднується до львівської благодійної кампанії «Візьму будинок в опіку», щоб допомогти відновити постраждалі будівлі.

«Організація гарантує 100 000 доларів на відновлення будівель, пошкоджених внаслідок ракетного обстрілу Львова! Наголошую, що ми не відкриваємо рахунків чи зборів. Усі гроші підуть напряму на відбудову конкретних 20 будівель, які постраждали найбільше», – написав Садовий.

Раніше мер повідомляв, що у результаті атаки 4 вересня на Львів, рф пошкодила 188 споруд і 20 з них у критичному стані. Садовий закликав український та міжнародний бізнес допомогти відновити зруйноване, взявши якийсь із будинків під опіку та відбудувати його.

Також прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Польща готова долучитися до відбудови інфраструктури Львова, пошкодженої внаслідок ракетної атаки рф.У ніч проти 4 вересня росія атакувала Україну балістичними, крилатими ракетами та ударними дронами. Загалом було збито 29 повітряних цілей. У результаті атаки семеро людей загинули, з них двоє дітей, десятки отримали поранення.

У Львові внаслідок ракетного удару рф в ніч на 4 вересня було зруйновано щонайменше сім пам’яток архітектури місцевого значення. Це будівлі, розташовані на вулицях Коновальця та Кокорудза.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь