Франція закликає Іран та Ізраїль утриматись від подальшої ескалації

Політика, Світ

Міністерство закордонних справ Франції узяло до відома ізраїльські удари по Ірану та закликало обидві країни утриматись від дій, здатних погіршити контекст «крайньої напруженості» в регіоні.

Про це сказано у заяві французького МЗС після ракетних ударів Ізраїлю по військових об’єктах в Ірані.

«Франція закликає сторони утриматися від будь-якої ескалації або дій, здатних погіршити контекст крайньої напруженості, що панує в регіоні», – повідомляє зовнішньополітичне відомство Франції.

Там також зазначають, що «взяли до відома» оголошення Ізраїлю про заподіяння ударів по військових цілях в Ірані в ніч проти суботи 26 жовтня.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден закликав прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу підготувати удар, який би став відповіддю Ірану та стримав майбутні атаки на Ізраїль.Раніше ми писали, що армія оборони Ізраїлю заявила, що завершила нічні авіаудари по іранських військових об’єктах. В ударах на відстані близько 1600 кілометрів від Ізраїлю брали участь десятки літаків, включаючи винищувачі, заправники та розвідники.

Також нагадаємо, що влада Ірану наказала збройним силам країни бути готовими до війни з Ізраїлем. Водночас, Тегеран намагається уникнути протистояння, навіть ціною знищення підконтрольних угруповань у Лівані та Секторі Газа.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь