Французька коханка: розкішний швидкий салат.
Цим салатом можна як здивувати гостей або кохану людину, так і просто порадувати себе смачним частуванням.
Робити його нескладно, просто підготувати трохи продуктів і зібрати кілька шарів. Можна навіть кільце не використовувати, а викладати на тарілку і прикрасити.
Кількість продуктів:
1 половинка курячої грудки (приблизно 250-300 гр.);
1 велика або 2 невеликі цибулини. Для маринування цибулі – по 1/2 ч. л. солі, цукру і 2/3 ч.л. оцту;
1 морквина;
4-5 столових ложок подрібнених грецьких горіхів;
70-80 гр сиру;
приблизно 50-70 гр ізюму;
На прошарки майонез і сіль за смаком.
Як готувати такий салат
Відварюємо курячу грудку. Також відварюємо моркву, тільки не сильно, хвилин 10, щоб не розварилася. Як зваряться, філе ріжемо дрібними кубиками, а моркву натираємо на великій тертці.
Цибулю маринуємо. Дрібно нарізаємо, засипаємо в глибоку тарілку, додаємо сіль, цукор, оцет і заливаємо кип’ятком хвилин на 10.
Ізюм промиваємо кип’ятком. Дробимо грецькі горішки. Чистимо апельсин, нарізаємо його кубиками.
Залишилося швидко зібрати салат.
На плоску тарілку першим шаром рівномірно розкладаємо м’ясо. Наносимо сіточку майонезу. Другим шаром йде цибуля з якої пішла вся гіркота і також сіточка з майонезу.
Далі ізюм, відварна морква, тертий сир. Між шарами наносимо трохи майонезу. Верх салату посипаємо грецькими горіхами і прикрашаємо кубиками апельсина.
Бажано дати постояти хоча б години дві в холодильнику, щоб салат наситився. Так він стане ніжніший і смачніший.
Джерело