Французькі ліві ініціювали імпічмент Макрона через бійку за пост прем’єра

Політика, Світ

Ліва партія «Нескорена Франція» направила в парламент резолюцію про імпічмент президента Емманюеля Макрона.

Про це заявила голова фракції партії Матільда Пано у своєму X після того, як Емманюель Макрон відмовився призначати премʼєр-міністром кандидатуру лівих Люсі Касті.

«Постанова про початок процедури імпічменту Президента Республіки, відповідно до статті 68 Конституції, сьогодні була надіслана депутатам для підписання. Макрон відмовляється підкорятися народному голосуванню, тому ми повинні його усунути!», — заявила Пано.

Завтра, 2 вересня, в Єлисейському палаці очікується зустріч Макрона та Бернара Казньова, члена Соціалістичної партії Франції, що обіймав посаду премʼєр-міністра за президента Франсуа Олланда. Політики проведуть переговори щодо призначення останнього на посаду голови уряду.

Раніше лідерка Загальної конфедерації праці Франції Софі Біне закликала президента Емманюеля Макрона дозволити Лівому альянсу обійняти посаду прем’єра, натякнувши, що будь-яка альтернатива може зустрітися з протестами під час Олімпіади в Парижі.Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що відчув полегшення через програш ультраправої партії «Національне об’єднання» на дострокових парламентських виборах у Франції.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь