G7 запевнила, що ніколи не визнає анексії росією української території

Політика, Світ

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» у другу річницю псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України підтвердили, що ніколи не визнають анексії українських областей рф.

Таку заяву опублікувало Міністерство закордонних справ Італії, яка цьогоріч головує в G7.

Глави МЗС Італії, Канади, Німеччини, Японії, Сполученого Королівства, Сполучених Штатів Америки, Франції та Японії разом із Верховним представником ЄС наголосили на непохитній підтримці України та її територіальної цілісності, суверенітету, незалежності.

«Ми ніколи не змиримося з цими та іншими порушеннями міжнародного права, вчиненими росією проти України та її народу, і продовжуватимемо найрішучішим чином засуджувати незаконну агресію росії, порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях України та триваючі жорстокі атаки, що руйнують цивільну, критично важливу та міську інфраструктуру», – йдеться в їхній заяві.

Вони закликали росію до виконання Статуту ООН і пообіцяли продовжувати політичну, військову, фінансову, економічну та гуманітарну підтримку України та її законної оборони.Раніше міністри закордонних справ G7 на зустрічі у Нью-Йорку пообіцяли продовжувати вводити нові санкції проти росії у зв’язку з її збройним нападом на Україну.

Президент України Володимир Зеленський обговорював план перемоги не лише з президентом США Джо Байденом, але й з іншими союзниками, зокрема з лідерами G7.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь