Гарріс і Трамп вважають американських поляків ключем до перемоги в Пенсильванії

Політика, Світ

Кандидати у президенти США Камала Гарріс та Дональд Трамп вважають польсько-американських виборців ключем до перемоги у штаті Пенсильванія. І хоч ця група невелика, але вона зосереджена в штатах, що вагаються, які можуть визначити, хто займе Білий дім.

Про це повідомляє NBC News.

Менш ніж два тижні тому віце-президент США Камала Гарріс під час президентських дебатів з колишнім главою держави Дональдом Трампом несподівано звернулася до однієї з груп виборців у Пенсильванії.

«Чому б вам не розповісти 800 000 поляків-американців тут, у Пенсильванії, як швидко ви здалися б заради прихильності і того, що ви вважаєте дружбою з тим, хто, як відомо, є диктатором, який з’їсть вас на обід?», – спитала Харріс Трампа.

З того часу кампанія кандидата від демократів провела зустрічі зі збору голосів з відомими польськими американцями, включаючи колишнього представника Тома Маліновські з Нью-Джерсі та адвоката Чикаго Морін Пікарскі.Також її штаб запустив у Facebook сторінку «Польські американці за Гарріс» і замінив фотографію чинного президента Джо Байдена на фото Камали на сторінці «Польські американці за Байдена».

Зазначається, що реклама на Facebook була створена Малиновським і націлена на польсько-американських виборців. Спочатку вона з’явилася на сторінці «Польські американці за Байдена», але тепер у ній обіцяється, що Гарріс захищатиме і Польщу, і Україну від російської агресії. Також там зображений трубач із Кракова – знаковий символ польського опору ворогам зі сходу.

За словами Девіда Джеймса Джексона, професора політології в університеті Боулінг-Грін в Огайо, той факт, що Трамп планував відвідати святилище разом з Дудою, мабуть, був відповіддю на дебатну інтригу Гарріс.

За його словами, це також показує, що обидві кампанії вважають, що польські американці, що становлять 5% населення Пенсильванії, можуть відіграти ключову роль у перемозі в штаті, що коливається, де опитування показують дуже близьку конкуренцію між Гарріс і Трампом.

«Польські голоси американців там мають значення. Мені часто ставлять питання, чи взагалі існує таке явище, як польські голоси американців. Очевидно, що передвиборчі штаби Гарріса і Трампа так вважають», – сказав Джексон.

Також він зазначив, що Байден переміг Трампа в Пенсильванії в 2020 році з перевагою лише трохи більше 80 000 голосів.

Домінік Стецула, доцент кафедри комунікацій в Університеті штату Огайо, заявив, що зусилля Гарріс і Трампа вказують на те, що кандидати явно намагаються домогтися голосів американців польського походження.

«Це має сенс. Швидше за все, результат виборів вирішать виборці Пенсильванії, Мічигана та Вісконсіна, а в цих штатах проживає дуже велика кількість поляків-американців», – резюмував він.

На передвиборчому мітингу в Мічигані 17 вересня Дональд Трамп, кандидат у президенти США від Республіканської партії, висловив свої відчуття щодо спілкування з чинним президентом Джо Байденом та віцепрезиденткою Камалою Гарріс після ймовірного замаху.

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп проведе мітинг в штаті Пенсильванія у межах своєї передвиборчої кампанії. Там він планує зʼявитися з главою Польщі Анджеєм Дудою в неділю, 22 вересня.

Раніше ми писали, що колишній президент США Дональд Трамп уперше детально розповів про спробу замаху на нього, яка сталася у минулу неділю, 15 вересня.

Також нагадаємо, що кандидат у президенти США Дональд Трамп вважає, що новий замах на його життя стався через риторику президента Джо Байдена та віцепрезидента Камали Гарріс.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь