Гарячі домашні ковбаски, які можна навіть заморожувати
Сьогодні хочу поділиться рецептом гарячих домашніх ковбасок. Розповім Вам про секретний інгредієнті, який робить такі ковбаски не просто смачними, а дуже смачними. А ще така страва зручна тим, що можна все підготувати заздалегідь за 2-3 дні і ставити в холодильнику чекати своєї години, буде навіть ще смачніше.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Необхідні продукти:
- М’ясо філе – 1,5 кг.
- Сіль – 1,5 ч.л.
- Вода – 150 мл.
- Чорний перець – 1/2 ч.л. (або за смаком)
- Лавровий лист – 3-4 шт. (1ч.л.)
- Часник – 8 зуб.
- Оболонка натуральна – 1,5-2 м.
Покроковий процес приготування:
Беремо м’ясо, м’ясо можна брати будь-яке, але мама на святковий стіл завжди їх готує тільки зі свинини. Вага м’яса 1,5 кг. Нарізаємо ножем на дрібні кубики. Чим дрібніше, тим краще.
Кладемо м’ясо в глибоку миску додаємо сіль 1,5 ч.л. з розрахунку 1/2 ч.л. на половину кг м’яса. Додаємо чорний перець половину ч.л., часник приблизно 8 зубчиків пропустимо через прес для часнику. А тепер головний інгредієнт, який додасть незвичайний смак таким ковбасок це лавровий лист.
Беремо 3-4 листочка і подрібнюємо їх за допомогою кавомолки або блендера. Повинна вийде 1 ч.л. такого порошку. Додаємо у фарш. Вливаємо 150 мл води в м’ясо для соковитості і все перемішуємо
Тепер нам знадобляться натуральна оболонка, я купую їх зараз в магазині в м’ясному відділі. А мама раніше їх робила сама.
Знадобиться приблизно 2 метри. У склянці змішаємо 30 мл 9% оцту з 30 мл води. Опускаємо кишки в розчин і залишаємо на 10-15 хвилин. Так вони стануть більш слухняними. Тепер їх промиваємо, найзручніше це робити під проточною водою.
Беремо м’ясорубку з насадкою для ковбаси. Одягаємо оболонку. І наповнюємо оболонку м’ясом, намагаємося робити це не щільно. Тепер ділимо на порційні шматочки, робити це легко. Беремо і перекручуємо в потрібному місці.
Тепер наші ковбаски обов’язково потрібно прибрати в холодильник на добу. За цей час вони промаринуються і зміцніють. Можна залишити і навіть на дні 2. А потім прибрати в морозильну камеру, якщо хочете приготувати про запас
Минуло 24 години дістаємо наші ковбаски голкою робимо, кілька проколів в кожній ковбасці, щоб процесі смаження нічого не тріснуло.
Кладемо на деко і ставимо в духовку запікаємо до готовності при 200 градусах 60 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.
Тепер подаємо гарячими з гарніром. Дуже смачно, соковито і ароматно. До речі холодні вони не менш смачні.
Рекомендую приготувати і Ви переконається як же це смачно.