Газета The Telegraph дізналась, чому Британія не дозволяє бити своїми ракетами по рф

Політика, Світ

Для застосування ракет Storm Shadow по російській території потрібна згода США як виробника деяких компонентів. Але Велика Британія навіть не намагається надіслати офіційний запит, щоб не вийшло публічного скандалу через відмову.

Про це повідомляє The Telegraph. Зазначається, що Велика Британія не проти того, щоб українці мали змогу вражати її ракетами цілі у російському тилу. Але не поспішає офіційно запитувати дозвіл США на співпрацю, оскільки ракети зазвичай використовуються разом із секретними американськими системами, для чого потрібна згода Вашингтона.

Джерела видання заявили, що у Білому домі висловлюють занепокоєння щодо використання Storm Shadow на території росії. За інформацією The Telegraph, це може «призвести до ескалації конфлікту». З цієї причини Білий дім ставиться до цього кроку з обережністю.

За інформацією джерел у британському уряді, попри підтримку України, Лондон прагне уникнути публічних конфліктів зі США та зберегти союзницькі відносини, дотримуючись «консультативного підходу» в переговорах з американською стороною.

Нагадаємо, після численних жертв російських авіаударів по Харкову та наступу росіян на Харківському напрямку адміністрація Байдена послабила категоричність щодо ударів по рф. Згодом заборона була ще більше послаблена, США заявили Україні, що вона може використовувати американську зброю для ураження «будь-де» у прикордонні рф по силам, які атакують зі свого боку кордону, а не лише на Харківщині. Але такий дозвіл не дає знищити російські аеродроми за 100-200 км від кордону.⚡⚡⚡ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь