Газпром через рекордні збитки почав розпродувати елітну нерухомість

Політика, Світ

Російська держкорпорація “Газпром” почала розпродувати елітну нерухомість через збитки. Компанія вже оголосила про продаж готельного комплексу “Будинок прийомів “Богородське” у поселенні Воскресенське на території Нової Москви.

Про це пише видання The Moscow Times.

Загальна площа чотириповерхового об’єкта становить 12 758,6 кв. м. Він розташований за 14 км від московської кільцевої дороги та включає оздоровчий й спа-центр (хамам і сауна), фітнес-центр, бар і ресторан.

У готелі налічується 16 номерів категорії “Люкс”, два президентські номери та один гостьовий будинок із чотирма кімнатами. Крім того, там є конференц-зал місткістю 100 осіб, велика переговорна на 34 особи та підземний паркінг на 544 м кв.

На прилеглій до готелю території розташовано футбольне поле, тенісний корт, спортивний майданчик, каплиця, штучне озеро та ротонда “Лотос”, а також стайня.Газпром продає об’єкт до 13 листопада, стартова ціна становить 833,9 млн руб. (близько $8,6 млн), а в оголошенні зазначено, що вона була знижена.

Також Газпром виставив на продаж готельний комплекс “Марріот Цахкадзор” на знаменитому гірськолижному курорті Цахкадзор у Вірменії. Загальна площа готелю становить 14 284 кв. м., у ньому 100 номерів, 35 з яких розташовані у семи котеджах.

У готелі є фітнес-зал, критий басейн, сауна, хамам, більярдна, тенісний корт, баскетбольний майданчик та спа-центр. Площа прилеглої території – 2,5 га.

“Готель має п’ятизірковий статус і є єдиним подібним готелем на курорті, який знаходиться під управлінням великої міжнародної мережі”, – йдеться в оголошенні.

За об’єкт російський газовий концерн розраховує отримати щонайменше 1,7 млрд руб. (понад $17,5 млн).

Варто зазначити, що у травні Газпром уже виставляв на продаж елітну нерухомість у Москві та Підмосков’ї.

За підсумками 2023 рок ПАТ Газпром зазнала рекордного чистого збитку в розмірі $6,1 млрд (583,1 млрд рублів), вперше за 25 років ставши найзбитковішою компанією росії.

А нещодавно глава Газпром експорту Дмитро Хандога заявив, що компанія розглядає Африку як ключову точку зростання для розвитку постачань у майбутньому.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь