Генпрокурор розповів про тих, хто допоміг нардепу Дмитруку втекти

Політика

Генеральний прокурор України Андрій Костін розповів, що наразі правоохоронці встановлюють людей, які допомогли нардепу Андрію Дмитруку покинути Україну. Наразі він «подорожує» країнами, однак його місце перебування відоме прокуратурі.

Про це генпрокурор повідомив під час форуму «Україна 2024» у відповідь на питання «Суспільного».

Відносно нардепа Дмитрука були підготовлені підозри у двох кримінальних провадженнях. Щойно вони були перевірені, генпрокурор одразу їх підписав, але в той момент народний обранець вже був за кордоном.

Спікер Ради Стефанчук заявив, що за результатами розслідування парламент прийматиме рішення щодо позбавлення Дмитрука мандата.

Нагадаємо, що розслідувалисясправи проти нардепа Артема Дмитрука з 2022-го та 2023 років, але весь цей час для нього не було підозри від генпрокурора. Він її підписав лише 25 серпня 2024-го, коли нардеп уже накивав п’ятами.Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону народним депутатом Артемом Дмитруком, якого підозрюють у нападах на військового та правоохоронця.

Дмитрук був серед народних депутатів, які до останнього виступали проти заборони УПЦ МП та голосував проти відповідного законопроєкту.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь